tisdag 16 mars 2010

Dag 62 och Livmodersinflammation!

Jaha, ja... man blir lite trött söndag kväll inser jag att Laïka har gulaktiga flytningar!
Ringer vetten på måndag morgon och önskar baytril mot livmodersinflammationen, naturligtvis vill de ju se katten. Jaja bara att släpa sig iväg med kattstackarn.

Väl där så ja ibland undrar jag om en del veterinärer har problem med att man ställer diagnos själv? Men som uppfödare har man ju varit med om en del och just livmodersinflammation är väl en av de saker man rätt snart lär sig känna igen. Nåväl hur som helst så efter en del ifrågasättande så insåg visst veterinären (som var en vikarie och känner mig alltså inte) att ok det är visst inte en kattägare helt utan kunskaper här och förklarade också att jo han blev lite suspekt när han kommer in och ser en katt som är pigg och alert, hans erfarenhet var att när en ägare kommer in med en katt som har livmodersinflammation så har det gått LÅNGT, då är katten jättedålig och kastrering är så gott som enda utvägen för att rädda livet på dem, hmm.. han har nog inte träffat många uppfödare?

Och jodå , visst fick hon Baytril!

Med Maya är allt lugnt än så länge, dag 62 idag och hon lullar på, har varit lite extra putt på Laïka sista dagarna. Antingen vill hon vara ifred nu då det närmar sig, eller så känner hon att Laïka luktar sjukt och vill inte ha det i närheten just nu, troligen det sista faktiskt.

Sigge åkte iväg i Söndags för att återigen ha en date med Queens, hoppas det går bättre den här gången. Queens var i alla fall samarbetsvillig och hade snällt kommit igång med löpet medans Berit hämtade Sigge så de fick träffas igen igår och har nu sin andra date. Låt oss hoppas det blir andra gången gillt för turturduvorna!
Queens och Sigge


Inga kommentarer: